Renovatie en herinrichting kantoor Arcadis Amersfoort

Locatie: Amersfoort
Opdrachtgever: Arcadis
Omvang: 8.900 m2
Bijzonder: Tijdens de renovatie bleef het kantoor in gebruik.

Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancy organisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Het kantoorpand was niet meer bij de tijd en daarom hebben zij besloten over te gaan tot renovatie en herinrichting van het huidige pand. De ambitie van Arcadis voor het nieuwe kantoor was dan ook: Open UP!

De totale renovatie van het project vindt plaats via schuifplannen en in totaal bestaat de renovatie uit 18 fasen. Inmiddels zijn er hiervan 4 gerealiseerd.

Herontwerpen bestaande klimaatinstallaties. Het betreft een optimalisatie/aanpassing van een bestaande klimaatinstallatie (in ieder geval lucht, warmte en koude) van het kantoor Arcadis Amersfoort, waarbij het pve tijdens de ontwerpwerkzaamheden naar een DO-niveau is uitgewerkt tot een uitvoeringsgereed ontwerp en waarbij de opdracht op vakkundige wijze reeds in verschillende fasen zijn uitgevoerd en opgeleverd. De werktuigbouwkundige installaties bestaande uit: binnen riolering, waterinstallaties, sanitair, brandbestrijdingsinstallaties, verwarmingsinstallaties, ventilatie en luchtbehandelingsinstallatie, koel- en regelinstallaties.