Energieneutraal dorpshuis in Zeeland (NB)

Locatie: Zeeland (NB)
Opdrachtgever: Stichting Maatschappelijk Vastgoed
Omvang: 3.000 m2
Bijzonder: Energieneutraal, BIM & in bouwteamverband

Het afgelopen half jaar hebben we een intensief aanbestedingstraject doorlopen met het doel om een energieneutraal multifunctioneel dorpshuis met sporthal, jongerencentrum en bibliotheek te ontwerpen op VO (Voorlopig Ontwerp) niveau. Dit hebben we integraal gedaan met onze bouwpartners Muller Bouw uit Oss en Geurts Van Kessel Elektrotechniek uit Oss.

We hebben als bouwteam de opdracht ontvangen om dit gebouw verder tot in detail uit te werken en de benodigde bouwvergunningen aan te vragen. Dit met het doel om uiteindelijk een aannemingsovereenkomst te verkrijgen voor de daadwerkelijke realisatie. Het gehele ontwerptraject wordt middels de BIM-methodiek aangepakt.

Van Delft zal de werktuigkundige installaties realiseren, waaronder warmwatervoorziening middels elektrische boilers en complete regeltechniek. Verwarming en (passieve) koeling vindt plaats middels warmtepompen die op een gesloten bodem energiesysteem zijn aangesloten. Er wordt vloerverwarming geïnstalleerd en naverwarming vindt plaats via het ventilatiesysteem.

De hele installatie voldoet aan de BENG-normeringen

.