Een inspirerende en duurzame onderwijsomgeving Hogeschool Rotterdam

Locatie: Rotterdam
Opdrachtgever: Heerkens van Bavel B.V.

Voor dit project realiseren we de volledige w-installatieHet 14.000 m² nieuwe gebouw wordt de thuisbasis van bijna alle economische opleidingen die zijn ondergebracht in de Hogeschool Rotterdam Business School.

Een nieuw uiterst duurzaam, circulair en energieneutraal onderwijsgebouw. Het heeft een energiezuinig systeem met warmte- en koudeopslag (WKO), een PV-installatie en warmtepompen. Tevens beschikt het over energiezuinige ventilatoren en verlichting. Ter bevordering van welzijn en gezondheid is er veel aandacht besteed aan de aanvoer van verse lucht en een goed gemonitorde en geregelde temperatuurcondities.
Het gebouw sluit aan op het bestaande onderwijscomplex dat straks in totaal 35.000 m² groot is en ruimte biedt aan maar liefst 10.000 studenten. Het onderwijs is veel veranderd de afgelopen twintig jaar, en als er één ding vast staat, is dat het de komende twintig jaar nog veel zal blijven veranderen. Denk aan nieuwe technieken, ontwikkeling in onderwijsconcepten en de veranderingen in studentenaantallen van studierichtingen. Om hierop in te kunnen spelen is het uiterst duurzame onderwijsgebouw zo ontworpen dat de verschillende ruimtes van het gebouw flexibel in te delen zijn. De onderdelen die niet flexibel zijn, zoals de draagconstructie en de gevel, worden gemaakt van circulaire, robuuste en onderhoudsvrije materialen.

Fotocredits © Paul de Ruiter Architects