Nieuwbouw Kusters Metaalbewerking in Oss

Locatie: Oss
Opdrachtgever: Kusters Metaalbewerking
Omvang: 10.000 m2

Van Delft Groep is gestart met de werkzaamheden van de nieuwbouw van Kusters metaalbewerking op het bedrijventerrein ‘Vorstengrafdonk’ te Oss. Het huidige pand aan de Saksenweg 31 te Oss is niet meer geschikt om de continue technologische ontwikkelingen en toenemende kwaliteitseisen van haar opdrachtgevers na te streven en waar te maken. Doordat de hightechindustrie steeds sneller ontwikkeld wil Kusters hierop inhaken en aan de hoge (toekomstige) verwachtingen en eisen van haar klanten te kunnen voldoen.

Het nieuwe pand bestaat uit een productieruimte, waarin een multifunctionele cleanroom is voorzien, waarin toekomstig onderzoek, fabricage en testen kunnen worden uitgevoerd, aangevuld met een kantoor van drie verdiepingen (in totaal 10.000 m2). Warmte- en koude opwekking met drie  4-pijps lucht/water warmtepompen leveren het gehele jaar koude en warmte met verschillende temperatuurtrajecten, waar alle afnemers(voornamelijk machines) op zijn aangesloten.

Deze zogenaamde aorta, waarbij het retourwater van het ene systeem het aanvoerwater van het andere systeem kan zijn, leidt tot een verhoging van het rendement en maakt toepassing van kleinere leidingdiameters mogelijk.

Restwarmte van de persluchtcompressor en van het VRF systeem van het kantoor wordt ook aangesloten op deze aorta aangesloten, wat een directe besparing op de verwarmingsenergie oplevert. Drie luchtbehandelingskasten, met een totale capaciteit van 70.000 m3/h, in combinatie met vloerverwarming/koeling zorgen voor een stabiel binnenklimaat in de productieruimte. Het kantoor en de cleanroom zijn elk voorzien van separate luchtbehandelingskasten.

Samen met bouwkundig aannemer Muller Bouw bv en E-installateur Vansantvoort moet de oplevering in juni 2021 plaatsvinden.

Foto © Willy Naessens Nederland