Moxy boetiekhotel in Utrecht

Locatie: Utrecht
Opdrachtgever: Vastint Hospitality
Omvang: 6.500 m2
Bijzonder: Hoge mate van (modulaire) prefabricage

Utrecht heeft er een nieuw hotel bij, Moxy (onderdeel van Marrriott). Je vindt het gloednieuwe hotel op de plek waar het pand van Citroën tot 2018 gevestigd was. Moxy Utrecht is de derde vestiging in Nederland: ook op Schiphol en Amsterdam Houtovens kom je het hotel tegen. Het voormalig bedrijventerrein wordt volledig herontwikkeld en de bouw van dit hotel maakt er onderdeel van uit. Het hotel bestaat uit uit 172 hotelkamers, verdeeld over 6 verdiepingen. Verdieping zeven zal alle technische installaties gaan herbergen, terwijl de begane grond de lobby, het restaurant en de receptie zal huisvesten.

Het bijzondere aan de bouwwijze is de hoge mate van (modulaire) prefabricage. Elke kamer wordt als prefab houten element aangeleverd en op locatie gestapeld. Ook de installaties, zoals complete leidingstraten, worden grotendeels geprefabriceerd aangeleverd. Zo kan de bouwtijd verkort worden en de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk beperkt.

In opdracht van De Vries en Verburg engineeren, tekenen, coördineren en realiseren we hier de sprinkler– en werktuigkundige installaties.

Foto © TES Groep