Hier komen we vandaan

Ad en Marc van Delft

 

“Vandaag de dag staat de vierde generatie – Ad en Marc van Delft – aan het roer van dit mooie Brabantse familiebedrijf.”

IJzersterke basis (1895 – 1937)

In een Drunense smederij wordt in 1895 de basis gelegd voor een ijzersterk installatiebedrijf. Onze geschiedenis begint als de 22-jarige Petrus (Peerke) van Delft het bedrijf opricht en start als dorpssmid. Hij beslaat paarden, maakt handgereedschap voor de landbouw en licht constructiewerk zoals karren en kruiwagen.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog telt het bedrijf drie medewerkers. Iedere werkdag kent dezelfde routine: voor de middag beslaan zij de paarden voor de Nederlandse militairen, na de middag voeren ze de rest van het werk uit voor de klanten uit de regio.

Van Delft Groep historie
Van Delft Groep historie

Vakmanschap en hard werken (1938 – 1962)

In 1938 neemt de oudste zoon Tini het bedrijf over. Naast de smederij komt er een winkel in huishoudelijke artikelen, fietsen, wasmachines en kachels. Na de oorlog wordt deze uitgebreid met witgoed en kinderwagens. Tijdens de wederopbouw in 1946 telt het bedrijf vier medewerkers. Tini start met het maken van landbouwwagens en -constructies. Zo maakt hij een ketel met buizennet waar warm water door circuleert voor de lichte tuinbouw. De concurrentie in landbouwwagens wordt in 1955 steeds groter.

Tini is inventief en springt in op de opkomende kassenbouw. In 1960 wordt de ‘rolkas’ ontwikkeld. Je ziet onze rolkassen – tot 1990 – in heel de Benelux en Duitsland. Het bedrijf telt dan acht medewerkers.

Pionieren en groeien (1963 – 1998)

Harry, Jozef en Piet van Delft staan als derde generatie aan het roer van het bedrijf. De kassenbouw loopt goed en er komt vraag naar verwarmde kassen. Dit is het startpunt voor Van Delft als de verwarmingsmonteur en in 1965 wordt het eerste woonhuis verwarmd. Door de komst van aardgas ontstaat er veel vraag bij particulieren, waar we ook op inspringen. In 1967 wordt de eerste grote verwarmingsklus aangenomen; een compleet woningcomplex met 132 huizen.

We verhuizen in 1970 naar een nieuw pand aan de Schoolstraat in Drunen en nemen een aluminiumbedrijf over. Van Delft Loodgieters wordt in 1974 opgericht en we starten met twee monteurs. Het bedrijf telt in 1977 36 medewerkers. In 1978 komt er een eigen onderhoudsafdeling bij en in 1992 een afdeling elektrotechniek. De grote mijlpaal, ons honderdjarig bestaan, vieren we uitbundig in 1995.

Harry Piet van Delft
Van Delft Groep historie

Innoveren en ontwikkelen (1999 – nu)

De neven Ad en Marc van Delft zetten in 1999 samen het bedrijf voort. We verhuizen in 2005 naar een nieuw pand in Nieuwkuijk, waar we steeds nieuwe duurzame technieken ontwikkelen en in het eigen bedrijfspand zelf uitproberen. Om in te kunnen spelen op de groeiende vraag vanuit de markt naar duurzame technieken besluit het bedrijf haar regio te vergroten en specialistische kennis toe te voegen.

In 2009 wordt hiertoe Maadtje Beheer B.V. opgericht, dat in 2019 bestaat uit zeven bedrijven met gezamenlijk 250 medewerkers en een omzet van 46 miljoen (2018). Het bijzondere aan deze bedrijven is dat deze samen worden opricht met (oud)medewerkers die graag voor het eigen ondernemerschap gaan.

Wij zijn trots op onze rijke familiegeschiedenis met inmiddels de vierde generatie aan het roer. Van Delft is uitgegroeid tot dé totaalinstallateur met een aanstekelijk enthousiasme voor techniek en grote nieuwsgierigheid naar innovatie. Een echt Brabants familiebedrijf waar eenvoud, humor en passie nog steeds voorop staan. We laten de nieuwe generatie uitgroeien tot specialisten.

Techniek is ons verleden, ons heden, maar vooral: onze toekomst!