Weener XL gaat duurzame toekomst tegemoet

Bouwteamovereenkomst getekend voor Weener XL

Samen met onze bouwteampartner Dura Vermeer Bouw Zuid hebben we een contract getekend met Weener XL. Voor dit project zijn we verantwoordelijk voor alle E- en W-installaties. Naar verwachting starten de eerste werkzaamheden na de bouwvak 2020. De oplevering staat gepland voor eind 2021.

Weener XL krijgt een nieuw onderkomen op het oude Michelin terrein aan de Oude Vlijmenseweg/Oude Engelenseweg in Den Bosch. Het nieuwe pand bestaat uit kantoren, productiehallen, een n en ondersteunende faciliteiten. Weener XL ontvangt 17.000 inwoners per jaar. Die komen er om te werken, een uitkering aan te vragen of voor begeleiding naar een baan. Weener XL wil hen ontvangen in een goede, gastvrije en duurzame omgeving. Een omgeving die ook uitdaagt om zelf de schouders eronder te zetten. Dat is in het huidige gebouw helaas niet meer mogelijk.

Door de inzet van een intensief BIM-modeleer-traject over alle disciplines wordt meerwaarde in het digitale model vastgelegd met een directe koppeling tot het Madaster/ materialenpaspoort. Zo worden de keuzes voor nieuwe en hergebruikte materialen of bouwmethoden tijdens de uitvoering duurzaam vastgelegd. Een digitaal gebouw-model met restwaarde.

Zonnepanelen en warmtepompen gaan zorgen voor de energieopwekking. Het dak is begroeid met verschillende vetplantjes. Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van 14.000 m² en kan volledig worden hergebruikt.

Architecten: Tarra, Buro Kade en MTD Landschapsarchitecten.