Belangrijke veiligheidswaarschuwing Nefit

07 februari

Brander Nefit TopLine-serie 2006-2009
Bent u gebruiker van een cv-toestel van het type Nefit TopLine, TopLine Compac of Nefit TopLine AquaPower (Plus) tot en met 30 kW welke geproduceerd is vanaf 2006 tot en met 2009, dan vragen wij uw aandacht voor het volgende:

In 2009 heeft Nefit vastgesteld dat, wanneer de branderklemmen na het uitvoeren van onderhoud niet juist worden gesloten, de brander niet altijd voldoende wordt afgesloten. Hierdoor kunnen binnenin het toestel rookgassen ontsnappen, waardoor smeltschade kan ontstaan aan de binnenzijde van het toestel. Dit zou kunnen leiden tot brand.

Sinds eind 2009 is dit al bekend en worden de versie 1-branders al vervangen en in veel gevallen is deze brander de afgelopen jaren al door Van Delft Installatiebeheer BV vervangen door een aangepaste branderset, welke onjuiste sluiting van de brander voorkomt. Nog niet alle betrokken toestellen zijn omgebouwd en Nefit wil ook de resterende versie 1-branders uit de markt halen.

Vervanging
In opdracht van Nefit zullen wij deze vervanging uitvoeren tijdens het eerstvolgende reguliere onderhoud. Op dit moment hoeft er dus niet acuut actie worden ondernomen.

Wilt u meer informatie vanuit Nefit of wilt u weten hoe u kunt zien welk cv-toestel u heeft? Bekijk dan onderstaande link:

https://welkombijnefit.nl/nl/waarschuwing

nefit
Mandenmaker 18 | 5253 RC Nieuwkuijk | Tel. 073 518 6600 | info@vandelftgroep.nl SharePoint | disclaimer | sitemap