Blog Marc van Delft: 'Die van ons'

09 juli

Marc van Delft heeft onlangs een nieuwe blog geschreven genaamd: 'Die van ons'.

Als Brabantse ouders het over hun kinderen hebben, hebben ze het niet over “hun dochter” of “hun zoon” maar over: ”die van ons.. “

Alle ouders willen het beste voor hun kinderen. Daarnaast is ook ons onderwijs erop gericht (en wordt er door de onderwijsinspectie op afgerekend) om het maximale uit elk kind te halen. Binnen het onderwijs is, helaas, geen ruimte om elk kind persoonlijk te begeleiden op de zoektocht naar en ontwikkelen van de individuele talenten. In plaats hiervan leggen we elk kind vanaf de peuterklas langs een meetlat. Wanneer hij/zij niet binnen de bandbreedte past van de grafiek, gaan we op zoek naar de reden van deze “afwijking “. Als je dan maar lang genoeg test, komt er vanzelf een verklaring in de vorm van een gedrag- of leerstoornis uit het rijtje ADD, ADHD, Autisme, Asperger, Dyscalculie, Dyslexie, etc. uit.

Naast ondernemer heb ik de afgelopen jaren als bestuurder en toezichthouder in de keukens van diverse onderwijsinstellingen mogen kijken. Daarnaast ben ik in mijn rol als vader van 3 kinderen ook betrokken geweest bij de bijzondere wereld van het onderwijs.

Die-van-ons
Mandenmaker 18 | 5253 RC Nieuwkuijk | Tel. 073 518 6600 | info@vandelftgroep.nl SharePoint | disclaimer | sitemap