Interview met onze vakkanjer

20 november

“Dit is gewoon het mooiste beroep dat er is.” Duidelijke taal van onze eigen Vakkanjer: Patrick van der Aa (Sanitaire- en verwarmingstechniek). Begin december wordt het allemaal misschien nóg mooier als de Vakkanjer een ticket naar WorldSkills 2015 pakt.

Lees hier een interview dat onlangs met Patrick van der Aa is gehouden.

Naam: Patrick van der Aa
Wedstrijdvak: Sanitaire- en verwarmingstechniek
Recente prestatie als Vakkanjer: 2e plaats in landelijke finale

Waar kom je jouw beroep tegen?
In vrijwel alle gebouwen. Denk aan zorgcentra, scholen, fabrieken en woningen. We werken vaak met innovatieve technieken. Bijvoorbeeld warmtepompen en andere energiezuinige installaties.

Welke opleiding heb je gedaan?
VMBO kader beroepsgericht, met als praktijkopleiding installatie/elektrotechniek. Daarna heb ik MBO niveau 2 hulpmonteur en MBO niveau 3 1e Monteur gehaald. Nu ben ik bezig met MBO 4 leidinggevend monteur.

Waar werk je nu?
Bij Van Delft Installatie in Nieuwkuijk.

Wat voor (eind)producten maak je bedrijf?
Complete installaties. Van de verse lucht tot en met de warme vloer. En alles wat daarbij komt kijken. Eigenlijk van A tot Z wat je kunt bedenken bij het vak installatietechniek.

Waarom zou iemand voor jouw beroep moeten kiezen?
Dat is niet zo moeilijk. Het is gewoon het mooiste beroep dat er is. Elke dag is anders, met heel veel variatie in het werk. Je kunt de lat zo hoog leggen als je zelf wilt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk in de installatiebranche. En het vak blijft zichzelf ontwikkelen. Dus je raakt nooit uitgeleerd.

****************************************
Kwalificaties WorldSkills 2015: waar en wanneer?
Woensdag 26 en donderdag 27 november: Rijn IJssel, Arnhem
Wedstrijdvakken: CNC-frezen, Elektrotechniek gebouwen, Robotica, Telematica/infra, Manufacturing Team Challenge, Onderhoudsmontage

Woensdag 3 en donderdag 4 december: Scalda, Vlissingen
Wedstrijdvakken: CAD-tekenen, Industriële automatisering, Lassen, Polymechanica, Mechatronica, Sanitaire en verwarmingstechniek, Koude- en luchtbehandelingstechniek

Van-Delft-Installatie-BV---Vakkanjers-Patrick-van-der-Aa
Mandenmaker 18 | 5253 RC Nieuwkuijk | Tel. 073 518 6600 | info@vandelftgroep.nl SharePoint | disclaimer | sitemap