Kernwaarde: familie

20 november

Eén van onze kernwaarde is “Familie”, maar wat houdt dit dan precies in?

Familie betekent bij ons: "De ander is belangrijk voor ons." Collegialiteit is namelijk een van de grootste drijfveren binnen ons bedrijf. Een voorbeeld hiervan is dat onze monteurs voor elkaar klaar staan tijdens drukke storingsdiensten. Wist je dat Van Delft elk weekend en elke doordeweekse avond een 5-tal monteurs paraat heeft staan om jouw storing te verhelpen? Naast deze 5 monteurs is er ook nog een achterwacht (kantoormedewerker) bereikbaar voor de dienstdoende monteurs. Zo kan het voorkomen dat bij extreme drukte de achterwacht kijkt of er nog andere collega's kunnen bijspringen.

Dit klinkt natuurlijk heel eenvoudig, maar iemand die van zijn vrije weekend geniet met zijn gezin, is niet altijd in de gelegenheid om even bij te springen. Onlangs hadden wij te maken met dit soort uitdagingen. Vol trots kunnen wij zeggen dat in deze gevallen steeds weer is gebleken dat ons team voor elkaar klaar staat en dat monteurs die geen dienst hadden, konden bijspringen om hun collega's te assisteren. Daarom ging onze teamleider woningbouw bij deze helden langs om ze expliciet te bedanken voor hun (extra) inzet. Met een klein bedankje bezocht de teamleider de desbetreffende monteurs.

Een mooie anekdote van een van de monteurs tijdens het verkrijgen van een bedankje:
"In eerste instantie kon ik mijn telefoon niet opnemen, maar daarna heb ik de achterwacht teruggebeld en hoorde ik het verzoek om mijn collega's te helpen. Uiteraard heb ik dit eerst overlegd met mijn vrouw en zei gaf aan: "Jij zou het ook fijn vinden als jij geholpen zou worden tijdens zo'n drukke dienst."

Dit is iets waar niet altijd bij stil wordt gestaan, maar zo'n monteur gaat toch maar even aan het werk op zijn welverdiende vrije dag. Een stukje waardering vinden wij hierbij erg belangrijk.

Wij zijn trots op dit team!

De ander is belangrijk voor ons
Mandenmaker 18 | 5253 RC Nieuwkuijk | Tel. 073 518 6600 | info@vandelftgroep.nl SharePoint | disclaimer | sitemap