Onthulling 'Buurtbenkske' de Pannehoeve

25 juni

Bij de ingang van de Pannehoeve in Helmond is op 24 juni 2015 een 'Social Sofa' officieel onthuld. De van oorsprong kale betonnen bank is door jongeren van de LEVgroep en Scouting Leonardus, vrijwilligers uit de wijk en cliënten van de Pannehoeve geleidelijk aan omgetoverd tot een prachtige bank voor de hele buurt. Het heeft dan ook de naam 'Buurtbenkske' gekregen.

De Social Sofa is een schenking van Adriaans Bouwgroep en Van Delft Groep aan de Pannehoeve na de renovatie vorig jaar. De achterliggende gedachte van een social sofa is het bij elkaar brengen van mensen. Zij ontwerpen samen een patroon en beplakken de bank vervolgens met gekleurde mozaïeksteentjes. De bedoeling is dat het 'Buurtbenkske' wordt gebruikt als centrale plek om elkaar in de wijk te ontmoeten, om samen een praatje te maken of om even uit te rusten.

Projectmedewerker Marly Haazen: "Tijdens het mozaïeken, genoot iedereen van het steeds mooier wordende resultaat. Bewoners kwamen even kijken en raakten met de vrijwilligers aan de praat. Van september 2014 tot april 2015 is er in totaal 360 uur aan gewerkt en het resultaat mag er zeker zijn! We bedanken alle vrijwilligers die er aan hebben meegewerkt en hopen dat er vele plezierige ontmoetingen zullen plaatsvinden."

Frank-Theeuwen
Mandenmaker 18 | 5253 RC Nieuwkuijk | Tel. 073 518 6600 | info@vandelftgroep.nl SharePoint | disclaimer | sitemap