Rijksmonument Mommersteeg van energielabel G naar A

03 april

Het historische, karakteristieke en statige rijksmonument Mommersteeg (gebouwd in 1936) aan de Wolput in Vlijmen valt binnen het bestemmingsplan van de nieuwbouwwijk 'Geerpark'.

Het Vlijmense rijksmonument wordt dit jaar aangepast. De werkzaamheden verbeteren de energetische kwaliteiten van het gebouw met behoud van het monumentale en architectonische karakter. Verder staan het comfort en gebruik voor de toekomstige bewoners voorop bij de duurzaamheidsmaatregelen. In aansluiting op het duurzame karakter van de wijk Geerpark wordt ook ten aanzien van Mommersteeg dus hoog ingezet op een duurzame invulling. Het Vlijmense rijksmonument valt nu namelijk in energielabel G en zal eind 2014 naar verwachting in energielabel A vallen.

Mommersteeg gaat onderdak bieden aan een het Thomashuis (een kleinschalige woonvoorziening voor verstandelijk beperkte volwassenen) en aan een Herbergier (een kleinschalige woonvorm waar mensen met geheugenproblemen met elkaar samenwonen).

Van Delft Installatie is trots deel uit te mogen maken van dit project. Wij verzorgen de werktuigkundige en elektrotechnische installaties.

Bekijk het bouwdoek van dit project:

Van Delft Installatie - Mommersteeg
Mandenmaker 18 | 5253 RC Nieuwkuijk | Tel. 073 518 6600 | info@vandelftgroep.nl SharePoint | disclaimer | sitemap