Renovatie De Rondom te Eindhoven

Locatie: Eindhoven
Opdrachtgever: Heerkens Van Bavel Bouw
Omvang: > € 2.000.000
BVO: 29.000 m²

Het gaat hier om een grootschalige renovatie ten behoeve van de Fontys Hogeschool in Eindhoven van het oude TNO gebouw op het terrein van de TUe aan De Rondom.

Onze werkzaamheden voerden wij uit in onderaanneming van de bouwkundig aannemer op basis van een UAV-gc overeenkomst. We hebben een compleet nieuw klimaat- en luchtdistributiesysteem aangebracht. Ook hebben we de regeltechnische installatie compleet vervangen, alsmede het (gekoeld, drink- en demi) waterleidingsysteem.

Het project kenmerkt zich door de vele (grote) wijzigingen en wensen die we in de uitwerking van het ontwerp en tijdens de uitvoeringen hebben doorgevoerd en gerealiseerd. Intensieve samenwerking met de laboratoriuminrichter hebben tot vele wijzigingen geleid ten aanzien van aan- en afvoer van technische gassen, lucht, bedrijfswater en drinkwatersystemen.

Tevens werd kort voor de oplevering door het gehele pand nog een gekoeld waterinstallatie aangebracht ten behoeve van procestechnologie.

Het gehele project is in 3D gemodelleerd, met gebruikmaking van het programma REVIT, inclusief coördinatie van neven- en onderaannemers. Via het model werden onder anderen sparingen en prefabricage afgestemd en voor uitvoering geschikt gemaakt. Daarnaast visualiseerden wij voor de eindgebruiker de installaties in het gebouw/ruimtes.

Terug naar projectoverzicht
Mandenmaker 18 | 5253 RC Nieuwkuijk | Tel. 073 518 6600 | info@vandelftgroep.nl SharePoint | disclaimer | sitemap