Nieuwbouw Ananz Somatiek gebouw Berkenheuvel

Locatie: Geldrop
Opdrachtgever: Bouwbedrijf Remmers Tilburg
Omvang: > € 2.000.000
BVO: 8.400 m²

Direct grenzend aan het bestaande verpleeghuis Berkenheuvel, aan Grote Bos 6 te Geldrop, is een nieuw Somatiekgebouw en hospice gerealiseerd voor 75 bewoners.

Het gebouw telt drie bouwlagen. Bij de entree op de begane grond bevindt zich gasterij Bij de Boom. Op de begane grond en 1e verdieping zijn in totaal 60 appartementen voor cliënten met lichamelijke beperkingen gerealiseerd. Er zijn ook een aantal multifunctionele ruimten, bijvoorbeeld voor dagbesteding of behandeling. Het hospice bevindt zich in een apart deel met eigen ingang. Een deel van het gebouw kent een tweede verdieping voor het centrum voor herstel en revalidatie.

Onze rol:
W- en E-installaties
Dit project is uitgevoerd d.m.v. een DB&M combinatie waarbij wij de totale werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties voor onze rekening hebben genomen. Vanuit een VO+ is de vertaling gemaakt naar een definitief ontwerp waarbij kwaliteit, geld en tijd de belangrijkste factoren zijn.

De werktuigbouwkundige installaties bestaan uit een WKO-installatie met een laagtemperatuur afgiftesysteem, een modulerende warmtepomp, ketels, een boiler en gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning.

Bij de elektrotechnische installaties zijn de oud- en nieuwbouw gekoppeld aan een nieuwe 600 A transformator met hoofd en onderverdeelkasten. Hiernaast is er LED verlichting aangebracht met bewegingssensoren en dimmogelijkheid via DALI, CAI, data CAT 6, een zonweringinstallatie,een volledige brandmeldinstallatie, Domotica en GBS gekoppeld aan KNX.

Terug naar projectoverzicht
Mandenmaker 18 | 5253 RC Nieuwkuijk | Tel. 073 518 6600 | info@vandelftgroep.nl SharePoint | disclaimer | sitemap