Nieuwbouw/herontwikkeling Natlab 2.0, Strijp S

Locatie: Eindhoven
Opdrachtgever: Gemeente Eindhoven
Omvang: > € 1.000.000 / < € 2.000.000
BVO: 5.615 m²

Het nieuwe Natlab gaat instellingen huisvesten met verwante, culturele functies, zoals film, evenementen, theater en Nieuwe Media. Het originele Auditorium van het Philips Natuurkundig Laboratorium wordt in oude luister hersteld. In het hoofdgebouw komt een vlakke vloerzaal met een inschuifbare tribune met circa 200 zitplaatsen voor zowel film, theater als Nieuwe Mediaproducties; het Natlab krijgt acht (film)zalen. Tussen de diverse gebruikers vormt een Grand Café met ruimte voor 150 zitplaatsen een van de verbindende schakels. Er zijn tevens 5 kantoorruimten gerenoveerd.

Onze rol:
Van Delft Groep heeft de werktuigbouwkundige installaties uitgevoerd. Deze installaties bestaan uit: GaWaLo-, verwarmingsventilatie-, luchtbehandelings-, koel- en regelinstallaties. Verwarming via radiatoren met een hoog temperatuur systeem. Via de gebalanceerde ventilatie cq. luchtbehandeling, welke voorzien is van warmteterugwinning, is verwarming en koeling mogelijk.

De energieopwekking is ook door ons gerealiseerd en bestaat uit een duurzame energievoorziening. In de technische ruimte staat een bivalente installatie opgesteld bestaande uit een warmtepomp van 23kW en 3 gaswandketels van 320kW. De warmtepomp is geschikt om actief te kunnen koelen. Het geheel wordt aangestuurd en geregeld d.m.v. een gebouwbeheersysteem.

Vanuit Sanergy zijn de brondleidingen geleverd tot in de technische ruimte.

De 5 gerenoveerde kantoorruimten zijn voorzien van: verwarmingsinstallatie, ventilatiesysteem, koelinstallatie en een Gawalo-installatie.

Terug naar projectoverzicht
Mandenmaker 18 | 5253 RC Nieuwkuijk | Tel. 073 518 6600 | info@vandelftgroep.nl SharePoint | disclaimer | sitemap