Nieuwbouw Bloemschevaert 265 appartementen

Locatie: Roosendaal
Opdrachtgever: BAM Woningbouw breda
Omvang: > € 2.000.000
BVO: 35.000 m²

De Bloemschevaert wordt herontwikkeld tot een onderdeel van de woonservicezone Kortendijk. Het project omvat de nieuwbouw van het woon- en zorgcomplex Bloemschevaert te Roosendaal. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op de plaats van het huidige zorgcomplex. De sloop en nieuwbouw vinden gefaseerd plaats. In totaal komen er in de 1e fase 265 nieuwe woningen/appartementen, waarvan 57 zorgappartementen. De nieuwbouw bestaat uit een hoofdgebouw (blok B), een drietal woonclusters (blok A, C1 en C2) en vier urban villa’s (blok D). De blokken A en C variëren tussen de twee en vier bouwlagen met een maximale bebouwingshoogte van circa 12,0 m. Het hoofdgebouw valt uiteen in twee delen. Onder een deel is een half verdiepte parkeerkelder voorzien en onder het andere deel zijn verhuurbare ruimtes gelegen. Hierop zijn woningen gesitueerd variërend tussen de drie en vier bouwlagen.

Onze rol:
Van Delft Installatie BV heeft de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties verzorgd.

De energievoorziening wordt verzorgd door een centrale warmte en koude opwekking bestaande uit een WKO-systeem met open bronnen en warmtepompen die de basis verzorgen. Aanvullende verwarming wordt per gebouwblok verzorgd door gasgestookte verwarmingsketels en thermische zonnecollectoren. De warmtapwaterbereiding wordt per gebouwblok eveneen voorzien door deze decentraal opgestelde installaties.
Werktuigbouwkundige installaties bestaande uit vloerverwarming en vloerkoeling, sanitaire installaties en mechanische ventilatie d.m.v. het ltho demandflow systeem. Aan de energievoorziening is 20 jaar onderhoud gebonden via een prestatiecontract op KPI's.

Terug naar projectoverzicht
Mandenmaker 18 | 5253 RC Nieuwkuijk | Tel. 073 518 6600 | info@vandelftgroep.nl SharePoint | disclaimer | sitemap