Renovatie Jeugdkliniek & Expertisecentrum Het Damianenklooster

Locatie: Sint-Oedenrode
Opdrachtgever: Novadic-Kentron
Omvang: > € 1.000.000 / < € 2.000.000
BVO: 6.920 m²

Het voormalige Damianen-klooster aan de Schijndelseweg in Sint-Oedenrode was jarenlang de hoofdvestiging van het provinciale verslavingsinstituut Novadic-Ketron. Het monumentale pand is in 1923 gebouwd en diende zodanig aangepast te worden dat de cliënten zich er relatief thuis gaan voelen. Het energiegebruik moet naar beneden gebracht worden (zuiniger). De kliniek heeft 24 bedden voor verslaafde jongeren onder de 18 jaar en 16 bedden voor de groep van 18 tot 23 jaar.

Onze rol:
Dit project is in een bouwteam gerealiseerd. De Van Delft Groep verzorgde hiervoor de W-installaties. Het is een bi-valent systeem bestaande uit WKO openbron systeem in combinatie met c.v. ketel. De ventilatie is uitgevoerd als een gebalanceerd systeem met warmteterugwinning.

Publicatie:
In februari '14 is een artikel over dit project gepubliceerd in 'Informair', een uitgave van Rucon Systemair. In dit artikel worden de technieken in dit project toegelicht door Arthur van der Kwartel, senior projectmanager bij LTC&C. Ook spreekt hij over onze samenwerking in dit project: "LT&C is bijzonder gecharmeerd van het constructieve en bekwame personeel van de Van Delft Groep. De duurzame werktuigbouwkundige installatie is volledig in het gebouw geïntegreerd en toch is de authentieke sfeer van het gebouw behouden gebleven. Dat was niet altijd even makkelijk. Soms was het een regelrechte uitdaging om alle techniek in het gebouw in te passen. Toch, als er een klik is tussen partijen versterkt dit de samenwerking."

Lees hier het volledige artikel uit Informair:

Terug naar projectoverzicht
Mandenmaker 18 | 5253 RC Nieuwkuijk | Tel. 073 518 6600 | info@vandelftgroep.nl SharePoint | disclaimer | sitemap