Grootschalig renovatie Designhotel Breda

Locatie: Breda
Opdrachtgever: Grand Hotel Nassau Breda
Omvang: 9000 m2
Bijzonder: Monumentaal

Het designhotel in Breda is een herontwikkeling van een kloostercomplex, drie herenhuizen en een kapel aan de Nieuwstraat. Het monumentale pand wordt verbouwd tot een vijfsterrenhotel. Het betreft een grootschalig restauratieproject waarbij de complete technische installaties door Van Delft Groep worden verzorgd. Het complex wordt gerenoveerd tot een hotel met 95 kamers, bijbehorende horeca-, terras- en vergaderfaciliteiten. De nieuwe naam zal “Grand Hotel Nassau Breda” worden.

Het project Designhotel Nieuwstraat te Breda behelst de restauratie en ontwikkeling van een klooster in de historische binnenstad van Breda, bestaande uit drie 15e- en 16e -eeuwse hofwoningen, het bakstenen “liefdesgesticht” en de Neo-Gotische kapel.

 

Bij dit project hebben wij de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties uitgevoerd. De installaties bestaan onder andere uit: buiten- en binnenverlichting, waterinstallaties en voorzieningen, sanitair, brandbestrijdingsinstallaties, gasinstallaties, verwarmingsinstallaties, ventilatie en luchtbehandelingsinstallaties, koelinstallaties, regelinstallaties, verlichtingsinstallatie, data- en telefoon installatie, brandmeld- en ontruimingsinstallatie, brandmeldcentrale, inbraakbeveiliging en toegangscontrole.